24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
12 Μαρτίου 2013

836 ακίνητα πουλά το Δημόσιο στην Ήπειρο- Στρατόπεδα, παραθαλάσσιες εκτάσεις αλλά και το Πάρκο Λιθαρίτσια

Δεκάδες είναι τα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στην Ήπειρο, τα οποία έχουν περάσει ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ και οδεύουν προς πώληση σε ιδιώτες. Στρατόπεδα, εκτάσεις φιλέτα αλλά και παραθαλάσσια ακίνητα έχουν ήδη προεπιλεγεί από το Ταμείο. Συνολικά και σύμφωνα με όσα είπε σε ομιλία του στα Γιάννινα ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος ο οποίος παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες από τη θέση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, στην Ήπειρο έχουν καταγραφεί 836 ακίνητα εκ των οποίων έχουν προεπιλεγεί από το Ταμείο τα 66.
Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε σε ορισμένα εξ αυτών –από τα πιο σημαντικά- κι είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ειδικά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία είτε τα διεκδικούσε, είτε είχε αποσπάσει δεσμεύσεις για παραχώρησή τους.
Στα ακίνητα αυτά, όπως τα παρουσίασε ο κ. Αθανασόπουλος περιλαμβάνονται:
-         Οι παλιοί στρατώνες στο κέντρο των Ιωαννίνων (Λιθαρίτσια)
-         Έκταση του δημοσίου στην Πεδινή, δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη
-         Το πρώην στρατόπεδο Κονκουρή στην Πρέβεζα
-         Παραθαλάσσια έκταση στην Αμμουδιά του Δήμου Πάργας
-         Έκταση 83 στρεμμάτων στο Σεβαστό Παραμυθιάς
-         Παραθαλάσσια έκταση 74 στρεμμάτων στη Σαγιάδα
-         Η παράκτια έκταση του Αράχθου στην Άρτα.
Να σημειωθεί ότι η έκταση στα Λιθαρίτσια ήταν ιδιοκτησίας του ΕΟΤ και μετά τη διάλυση του οργανισμού είχε περάσει στο ταμείο. Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για μία απόφαση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και πολλές αντιδράσεις καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρκο στην καρδιά της πόλης.

Epirus Post