24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
3 Απριλίου 2013

Μεγάλο αφιέρωμα του ΤΗΛΕΒΟΑ στα γλέντια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι - ΦΩΤΟ

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την βουλευτίνα Όλγα Γεροβασίλη, θυμήθηκαν, τραγούδησαν και γλέντησαν

   Το Σάββατο 23 Μαρτίου ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Άρτας διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι στο καφέ «Θεατράκι», κάτω από τα γραφεία του κόμματος.
   Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, παρακολούθησαν και πολλές φορές συνόδευσαν με το τραγούδι τους, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, την προβολή οπτικοακουστικού υλικού με αναφορές στο πολιτικό τραγούδι από την εποχή της αντίστασης στην Κατοχή, μέχρι τις μέρες μας και τις μεγάλες αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις του λαού μας.
   Στο καλωσόρισμά του, ο συντονιστής της γραμματείας της Οργάνωσης του Δήμου Αρταίων, Ηλίας Καραμπίκας που τόνισε: «Το πολιτικό τραγούδι ήταν πάντα συνδεδεμένο με τους αγώνες του λαού μας. Συναντήθηκαν μουσικές και αγώνες από την Κατοχή-Αντίσταση, τη γενιά των Λαμπράκηδων, την γενιά του Πολυτεχνείου, την Μεταπολίτευση, μέχρι τα σύγχρονα κινήματα στην Παλαιστίνη, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα. Ό,τι σημαντικό κι αν έχει γίνει διαχρονικά, όποτε ο λαός μας ήταν σε πάλη, πάντα το πολιτικό τραγούδι ήταν στα χείλη του και ενέπνεε τις κινητοποιήσεις του κόσμου.»
   Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, με τους παρευρισκόμενους να τραγουδάνε και να χορεύουν μέχρι αργά. Ήταν μια βραδιά που έφερε κοντά μέλη και φίλους, μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και μνήμες, μια βραδιά που θα μπορούμε να συνοψιστεί στη φράση ότι «Ερχόμαστε από πολύ μακριά και πηγαίνουμε πολύ μακριά».
   Γιατί, όπως λένε και οι στίχοι του Βόλφ Μπίρμαν:
Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη 
Ή κόκκινη από ζωή, ή κόκκινη από θάνατο 
Θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό