24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
24 Ιουνίου 2013

“Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα” είναι ο τίτλος άρθρου των σημερινών New York Times που συνυπογράφουν ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο διάσημος συνάδελφος του καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρειθ. Γραμμένο με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ, το άρθρο αναφέρεται στην κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, για να καταλήξει στο συμπέρασμα: “ ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η καλύτερη ελπίδα της Ευρώπης”.

“Η κρίση θα μπορούσε να φέρει την αριστερή αντιπολίτευση στην εξουσία, κάτι που δεν θα είναι κακό για την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα στην περιφέρεια της Ευρώπης βαθαίνουν την κρίση, απειλώντας την ευρωπαική συνοχή και την ανάπτυξη. Μια ελληνιή κυβέρνηση που απορρίπτει αυτή την αυτοκαταστροφική πολιτική περισσότερο θα βοηθήσει παρά θα κάνει κακό.

Λόγω της κρίσης στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, συνεχίζει το άρθρο. “Αν τα καταφέρει, δεν θα απειληθούν ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή να διώξει τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Φυσικά, η αμερικανική συνενοχή στην ελληνική δικτατορία του 1967-1974 δεν έχει ξεχαστεί. Και είναι φυσιολογικό κάθε ελληνική κυβέρνηση να διαφωνεί ως ένα βαθμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι σήμερα η Ευρώπη και ο κ.Τσίπρας δεν θέλει να ξεκινήσει διαμάχες με τις ΗΠΑ.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα θα έβλεπε με τρόμο μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους κατέχουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενώ το υπόλοιπο κρατούν επενδυτές γιατί γνωρίζουν ότι θα αποπληρωθεί. Το μεγάλο κεφάλαιο αναρωτιέται τι θα συμβεί σε άλλες χώρες, αν ένα αριστερό κόμμα κερδίσει στην Ελλάδα. Πρόκειται για φυσιολογική αντίδραση των τραπεζιτών. Αλλά θα αποτελούσε στρατηγική αδυναμία της αμερικανικής κυβέρνησης, αν υιοθετούσε μια ανάλογη στάση."

1 σχόλια:

ΚΩΣΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ είπε...

Εγώ δεν ξέρω τίποτα εδώ πάνω στα βουνά ήμουνα και βόσκαγα τα πρόβατα...Κι όπως σφύριζα και ξανασφύριζα είπα δεν κάνω ένα κόμμα να το ονομάσω ΣΥΡΙΖΑ..Μόλις τ' άκουσαν οι βλάχοι με πήραν από κοντά μόνο ο λύκος έμεινε στο μαντρί!Τα πρόβατα ας είναι καλά στη κοιλιά του λύκου! Εδώ στην Αθήνα βρήκα άλλα πρόβατα αλλά ποιος να τα κουρέψει τόσο πρόβατα; Ας είναι καλά η Τρόικα κι όσο για μένα το μεροκάματο βγαίνει ακάματο και με το παραπάνω! Στο τέλος θα δείτε θα με βγ'αλουν και πρωθυπουργό έτσι για να σκάσει ο Βορίδης και ν' αυτοκτονήσει! Αμ πως! Στο κάτω κάτω είναι καλύτερος ο Έντι Ράμα! Αχ φουκαρά Μπερίσια έχασες και δεν αυτοκτόνησε ούτε ένας Αλβανός ούτε ένας Βορίδης!