24 Ωρες Μουσική που "ακούγεται" ΕΔΩ... http://radioarta.listen2myradio.com... E mail: radioarta101.5@gmail.com... ΤΗΛ. 2681400060 ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ...10-11 πμ "Στον Τοίχο" με τον ΡΑΔΙΟλόγο (Γιάννη Λαζάρου) ...11-13 μμ "Ωρε γλέντια" με τον Θανάση Παπαθανασίου,...6-7 μμ "Λόγια του αέρα" με την Ολγα Τσιάφη Ράδιο Άρτα 101,5 ο δικός σου σταθμός!!!
8 Ιανουαρίου 2014

Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Οι νεκροί μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπαυθεί. Τώρα είναι η ώρα της Νέμεσης»

  • Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 - 20:39
  • Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 - 20:39

  Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Οι νεκροί μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπαυθεί. Τώρα είναι η ώρα της Νέμεσης»
  To θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ όπως αναφέρει το Ψήφισμα της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε σχετικά με το θέμα στην Καλαμπάκα η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων.

  Τα μέλη της Π.Ε.Δ καλούν τη Γερμανία να αναλάβει επιτέλους τις υποχρεώσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό ώστε να "δικαιωθούν οι νεκροί που μέχρι σήμερα δεν έχουν δικαιωθεί" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

  Η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις αποζημιώσεις καλεί - επιτέλους - τα μέλη της ελληνικής Βουλής να αφήσει στην άκρη τις ΕΝΔΟΤΙΚΕΣ πρακτικές του παρελθόντος και να διεκδικήσουν άμεσα και αποφασιστικά τις αποζημιώσεις που δικαιούται ο λαός τον οποίο εκπροσωπούν (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να εκπροσωπούν).

  "Φτάνει η ώρα της Νέμεσης" τονίζεται χαρακτηριστικά στο σχετικό ψήφισμα στο οποίο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι οι διεκδικήσεις θα έχουν αποτέλεσμα.

  "Η Γερμανία δεν πρόκειται, εκμεταλλευόμενη τις δυσκολίες τις Ελλάδας, να αγοράσει ''συγχωροχάρτι'' έναντι ''πινακίου φακής''. Φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν την Ελληνική Ιστορία. Ο Ελληνικός Λαός δεν επαιτεί. Απαιτεί" αναφέρουν με  αποφασιστικότητα τα μέλη της Π.Ε.Δ.!
  ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Της Γενικής Συνέλευσης της ΄΄ Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (Π.Ε.Δ.) ΄΄.
  Στην Καλαμπάκα σήμερα 5-1-2014, η Γενική Συνέλευση των δικηγόρων-μελών της ΠΕΔ , αφού άκουσε τις εισηγήσεις, παρεμβάσεις φορέων, τοποθετήσεις και προτάσεις

  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
  1.- Το Εθνικό θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων στα θύματα της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα( 1941-1944) και στους συγγενείς των, ήταν, είναι και θα παραμείνει επίκαιρο, αποτελώντας ύψιστο ζήτημα διεθνούς νομιμότητας και εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου .-

  2.- Οι Έλληνες δικηγόροι-μέλη της ΠΕΔ που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και Εθνικού Χρέους κατέθεσαν και χειρίσθηκαν δεκάδες χιλιάδες αγωγές στα Ελληνικά Δικαστήρια, είμαστε υπερήφανοι για τον μακροχρόνιο αγώνα που δώσαμε για την ευόδωση του Εθνικού θέματος των Γερμανικών Αποζημιώσεων στην κατεύθυνση δικαίωσης των θυμάτων και των οικογενειών των ως ελάχιστο φόρο τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τα άλλα θύματα της Γερμανικής ναζιστικής θηριωδίας.-

  3.- Οι νεκροί μέχρι σήμερα δεν έχουν δικαιωθεί, δεν έχουν αναπαυθεί. Το Δίκαιο δεν αποδόθηκε ακόμη. Το άγος εξακολουθεί να βαραίνει την Γερμανία.-

  4.- Τώρα είναι η ώρα της Νέμεσης. Το απαιτεί ολόκληρος ο Ελληνισμός. Η Γερμανία καλείται και οφείλει να καθάρει το άγος που την βαραίνει, αποζημιώνοντας τα θύματα και τις οικογένειες των νεκρών που απορφανίστηκαν και υπέστησαν τα πάνδεινα.
  Αυτό είναι ένα πολυσήμαντο και πολυδύναμο μήνυμα προς στους επερχόμενους και που θα καταυγάζει το ακατάλυτο των ανθρώπινων αξιών. Η μνήμη των νεκρών μας καίει άκαυτη και άσβεστη βάτος. Το μήνυμα είναι : ''ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ''.

  5.- Οι ΄Ελληνες δικηγόροι, τα μέλη της ΠΕΔ, μετά από τον ανένδοτο αγώνα που διεξήγαγαν για την διεκδίκηση και καταβολή των Γερμμανικών Αποζημιώσεων από το 1995,σήμερα ατενίζουν το μέλλον με αποφασιστικότητα, αλλά και αισιοδοξία.
  Μετά την απόφαση το 2012 της Χάγης ήρθε η ώρα οι δικηγόροι να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο. Ήρθε η ώρα να υποστηρίξουν και να προωθήσουν τεκμηριωμένα και με τα στοιχεία και υλικό που διαθέτουν τις ενέργειες που είναι αναγκαίες και σύμφωνες με την ομόψυχη επιθυμία και βούληση του Ελληνικού λαού. Να κινηθούν προς την Βουλή και την Ελληνική κυβέρνηση και να απαιτήσουν την άμεση έναρξη διακρατικών – διπλωματικών διαπραγματεύσεων με την Γερμανία, προκειμένου να βρεί δικαίωση το Εθνικό θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων προς τα θύματα και τους συγγενείς των.

  6.- Η Ελληνική Βουλή και η Ελληνική Κυβέρνηση, αφήνοντας πίσω την κατά το μάλλον και ήττον -πλην εξαιρέσεων- ενδοτική στάση των παρελθουσών δεκαετιών των Ελληνικών Κυβερνήσεων πίσω από την τυπική δήλωση <<το ζήτημα των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων εξακολουθεί να παραμένει για την Ελληνική πλευρά ανοιχτό>>, καλούνται να τεθούν άμεσα επικεφαλής στον αγώνα για την διεκδίκηση όλων μαζί και αδιάσπαστα συνενωμένων των: α.- Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων, β.-Αποζημιώσεων προς τα θύματα ιδιώτες, γ.- Κατοχικού Δανείου και δ.-επιστροφή των κλεμμένων Αρχαιοτήτων.

  7.- Η Γερμανία στα πλαίσια της Ευρωπαικής ολοκλήρωσης και του ηγετικού ρόλου,τον οποίο αυτή φιλοδοξεί να διαδραματίσει στην Ευρώπη, καλείται να εξιλεωθεί για τα απερίγραπτα εγκλήματα και δεινά ,τα οποία κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου (εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας) κακούργησαν τα στρατεύματα του Γερμανικού Ναζιστικού Γ' Ράιχ στα μαρτυρικά χώματα της Ελλάδας, καταβάλλοντας έντοκα τις Αποζημιώσεις στα θύματα και πληρώνοντας έντοκα τις Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο στην Ελλάδα και επιστρέφοντας τα κλεμμένα αρχαία.

  8.- Η Γερμανία δεν πρόκειται, εκμεταλλευόμενη τις δυσκολίες τις Ελλάδας, να αγοράσει ''συγχωροχάρτι'' έναντι ''πινακίου φακής''. Φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν την Ελληνική Ιστορία. Ο Ελληνικός Λαός δεν επαιτεί. Απαιτεί παν ό,τι δικαιούνται τα θύματα και το Ελληνικό Κράτος. Ο Ελληνικός Λαός δεν ξεχνά. Έχει και μνήμη και κρίση. Στερρά και αμετακίνητη απόφαση ολάκερου του Ελληνικού Λαού είναι να υπάρξει ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ. Ο Ελληνικός Λαός δεν θα επιτρέψει ενδοτικότητα και ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς.-

  9.- Η Ελληνική Βουλή και η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλουν να διασφαλίσουν με κάθε νόμιμο μέσο την διαφύλαξη της εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας, καθώς και των θυμάτων και των οικογενειών των απέναντι σε προσβλητικές προτάσεις.
  Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών, θυμάτων και των οικογενειών των είναι ιδιωτικές απαιτήσεις μη υποκείμενες σε συμψηφισμό προς οποιαδήποτε απαίτηση του Ελληνικού δημοσίου για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

  10.- Καλούμε ενωμένα τον πολιτικό κόσμο της χώρας,τους φορείς άσκησης λαικής κυριαρχίας,την ΄Ενωση Περιφερειών Ελλάδας ,την Κεντρική Ένωση Δήμων, τους φορείς των θυμάτων ολοκαυτωμάτων κατά περιοχή με επικεφαλής το Δίκτυο Μαρτυρικών πόλεων και χωριών,τις Αντιστασιακές οργανώσεις,το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και Επανορθώσεων ( Ε..Σ.Δ.Ο.Γ.Ε.), τον νομικό κόσμο με τους κατά τόπο δικηγορικούς συλλόγους και την Ολομέλεια των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας,όλο τον Ελληνικό Λαό σε αγωνιστική ενότητα,συμπαράταξη και επαγρύπνηση για την διεκδίκηση και δικαίωση του Εθνικού στόχου της πλήρους καταβολής από την Γερμανία των Πολεμικών Επανορθώσεων,Αποζημιώσεων,Κατο χικού Δανείου και επιστροφής των Αρχαιοτήτων.-

  11.- Καλούνται η Βουλή των Ελλήνων και η Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσουν στην άμεση διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ κατά το άρθρο 44 του Συντάγματος( το μείζον και κρίσιμο Εθνικό ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων ,Επανορθώσεων,Κατοχικού Δανείου και επιστροφής των Αρχαιοτήτων) ,προκειμένου να εφαρμοσθεί η ΄Αμεση Δημοκρατία και να αποφασίσει ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός εάν επιθυμεί να ενισχύσει με την ψήφο του την Ελληνική Κυβέρνηση:

  1.- Στους απαιτούμενους και απαραίτητους πολιτικούς και διπλωματικούς χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις με την Γερμανία,προκειμένου να ρυθμισθεί συμβατικά το μείζον και κρίσιμο Εθνικό ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Εαπανορθώσεων ,Αποζημιώσεων,Κατοχικού Δανείου και επιστροφής των Αρχαιοτήτων.

  2.- Σε περίπτωση μη πλήρους ικανοποίησης των διεκδικουμένων από τα θύματα και τις οικογένειές των Γερμανικών Αποζημιώσεων να προσφύγει η Ελληνική Κυβέρνηση στα Διεθνή Δικαστήρια και όπου αλλού απαιτείται,για την ευόδωση δικαστικά του εθνικού αυτού στόχου.-

  Το Ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.-

  Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΠΕΔ στην Καλαμπάκα
  Η Π.Ε.Δ (Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις), την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014, στην Καλαμπάκα, ώρα 9.30 π.μ ( στο Ξενοδοχείο KOSTA FAMISSI, οδός Τρικάλων 144) στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής της Συνέλευσης, διοργάνωσε Ημερίδα για το μεγάλο Εθνικό Ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων.
  100 2174
  Κήρυξη έναρξης της Γ.Σ., καλωσόρισμα και συνοπτική ανάπτυξη της ημερήσιας διάταξης από τον Δικηγόρο Τρικκάλων κ.Γιώργο Μαγκούρα
  Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακκελαρίου .
  Στην εκδήλωση παρέστη , χαιρέτισε , προσωπικά και εκ μέρους του Προέδρου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , και παρενέβη η Βουλευτής Τρικκάλων (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Παναγιώτα Δριτσέλλη υπογραμμίζοντας την ενεργητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

  100 2178

  Επανέλαβε ,τέλος, τη δέσμευση ότι η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα παλέψει για την αποκατάσταση της ιστορικής αδικίας .
  Ο δικηγόρος Αθηνών κ. Βαγγέλης Παπαγεωργίου , χαιρέτισε εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος , Τέρενς-Νικολάου Κουίκ . Παρέστη και ο πολιτευτής Θανάσης Βλάχος, δημοσιογράφος.

  Ο δικηγόρος Τρικκάλων κ. Μπάμπης Τσιρογιάννης χαιρέτισε κατ΄ εξουσιοδότηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη και του βουλευτή κ. Θανάση Τσούκαλη.

  Παρέστη , εκ μέρους της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ο πολιτευτής Τρικκάλων κ. Δημήτρης Καπέλλας , με δεκαμελή αντιπροσωπεία .
  Αναγνώσθηκε προσωπικός χαιρετισμός του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών Μανόλη Γλέζου, που αναρωτήθηκε γιατί η Γερμανία έχει υιοθετήσει μια επιλεκτικως δυσμενή θέση εις βάρος της Ελλάδας κι εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα.

  7fffffff44
  Ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης , μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, στην παρέμβασή του υπογράμμισε « Ο Αγώνας μας δεν στρέφεται εναντίον του γερμανικού λαού αλλά αποσκοπεί στην απόδοση δικαιοσύνης". Τόνισε δε ότι "όσος καιρός κι αν χρειαστεί, στο τέλος ο αγώνας μας θα δικαιωθεί». Ο κ. Συγγελάκης εκλήθη και έλαβε τιμής ένεκεν θέση στο Προεδρείο της Ημερίδας μαζί με το Δικηγόρο Τρικκάλων κ. Μπάμπη Τσιρογιάννη , τον Δικηγόρο Καλαμπάκας κ. Γιώργο Μαγκούρα , ο οποίος είχε αναλάβει το οργανωτικό μέρος , και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Βασίλη Κυριαζή , ο οποίοςμετέφερε μήνυμα του προέδρου της ΕΝΑΕ κ. Γιάννη Σγουρού και του Προέδρου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων , Δημάρχου Καλαβρύτων, κ. Γιώργου Λαζουρά
  Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε ο Δικηγόρος Ρεθύμνου κ. Μάρκος Μαρινάκης αναπτύσσοντας εισήγηση για το Δίκαιο του πολέμου , τα Εγκλήματα πολέμου και τα Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αναλύοντας το Νομοθετικό πλαίσιο (Συμβάσεις της Χάγης κ.λ.π.)
  Ο δικηγόρος Αθηνών κ. Βαγγέλης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις Ελληνικές απαιτήσεις για τις Γερμανικές επανόρθωσες από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο και τις Διεθνείς συνθήκες, συμβάσεις και συμφωνίες που ακολούθησαν , καταλήγοντας « η Γερμανία συνεχίζει ακόμη και σήμερα να οφείλει στην Ελλάδα ένα πολύ μεγάλο ποσό»
  Ο Δικηγόρος Αθηνών κ. Σαράντος Θεοδωρόπουλος , παρουσίασε σειρά από διαφάνειες και ανέπτυξε την συνολική οικονομική ζημία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Κατοχής, τη λεηλασία της Ελλάδας δίνοντας παραδείγματα από το κλήρινγκ της Κατοχής .
  sar5553
  Παρουσίασε διαφάνεια με κατοχικό χαρτονόμισμα της περιοχής Τρικκάλων ( Από το βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα "η Οικονομική Ιστορία της Κατοχής")
  Ο δικηγόρος Πατρών κ. Κώστας Λέων ανέπτυξε το ζήτημα των ζημιών που προκλήθηκαν κατά Γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα. Επικεντρώθηκε το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, τις διεθνείς και διμερείς συνθήκες, συμβάσεις και συμφωνίες που ακολούθησαν. Επίσης αναφέρθηκε στην προοπτική μετά την Επανένωση Γερμανιών το 1990 και τη διεκδίκηση από έλληνες πολίτες-θύματα και τις οικογένειές των και των αποζημιώσεων από την Γερμανία στα Ελληνικά Δικαστήρια(1995-2003).Προέβη δε και σε κρισιολόγηση αποφάσεων Α.Π., Α.Ε.Δ. Αναφέρθηκε και στα πορίσματα της παρέμβασης που κατέθεσε το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ΠΕΔ κ. Θαλής Πολυχρονάκος , δικηγόρος Σπάρτης.
  Στην συζήτηση παρενέβη η κυρία Χριστίνα Σταμούλη , νομικός - μέλος του ΕΣΔΟΓΕ , περιγράφοντας τη βιωματική της πορεία εν σχέσει με την εξέλιξη των αγωγών των θυμάτων Διστόμου μέχρι την Χάγη , μεταφέροντας και αναμνήσεις της από τις ενέργειες του πρωτοπόρου αειμνήστου Ιωάννη Σταμούλη .
  100 2196

  Παρενέβη επίσης και ο κ. Χαρίλαος Ερμείδης , εκ μέρους της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
  Στη συνέχεια ο δικηγόρος Αθηνών κ. Βαγγέλης Παπαγεωργίου ανέπτυξε την νομική δυνατότητα αξιοποίησης της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης του 2012 υποβάλλοντας δύο προτάσεις που ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες και περιελήφθησαν στο ψήφισμα του συνεδρίου .
  Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Κυριαζής , δικηγόρος Πατρών, έκλεισε την Ημερίδα αναφέρθηκε στο ιστορικό-πολιτικό ΄΄ περιβάλλον΄ 1995-2013, συνόψισε το ιστορικό της οργάνωση της προσπάθειας από την ΠΕΔ. Παρουσίασε τις προοπτικές για το σήμερα και έκανε πρόσκληση για ενότητα με συντονισμό της προσπάθειας των φορέων. Τιμήθηκε με παράδοση των πρακτικών του πρώτου Συνεδρίου Για της Γερμανικές Αποζημιώσεις της Βιάννου από τον κ. Αριστομένη Συγγελάκη και του μετέφερε την πρόταση να είναι μέλος του ΕΣΔΟΓΕ.
  Η ημερίδα εκλεισε τις εργασίες της με την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου

  blogger-image-803194618

  Εξελέγησαν οι δικηγόροι

  Γιώργος Μαγκούρας , Τρικκάλων, Πρόεδρος
  Μπάμπης Τσιρογιάννης, Τρικκάλων
  Μάρκος Μαρινάκης, Ρεθύμνου
  Πέτρος Ζαπρος, Θεσσαλονίκης
  Νίκος Σωτηρακόπουλος, Αθηνών
  Βαγγέλης Παπαγεωργίου, Αθηνών
  Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Αθηνών
  Κώστας Λέων, Πατρών
  Θαλής Πολυχρονάκος, Σπάρτης
  Βασίλης Κυριαζής, Επίτιμος Πρόεδρος
  Το προεδρείο θα προβεί σε κατανομή εργασιών